Skip to main content

Snurkoplossingen

anti-snurkbeugel, comfortabel antisnurk apparaat als snurkoplossing.

Snurken leidt in veel gevallen tot relatieproblemen. In eerste instantie is de snurker zich vaak niet bewust van het feit dat hij/zij snurkt, en dat er over snurkoplossingen nagedacht moet worden. Is de snurker eenmaal overtuigd door de partner, dan wordt de oplossing vaak gevonden in het meermaals wakker stoten van de snurker zodat die zich omdraait, wat weer resulteert in een gebroken nachtrust.

Wat is snurken?

Méér dan 1,5 miljoen Nederlanders snurkt in meer of mindere mate. Snurken komt voor op alle leeftijden, bij mannen èn vrouwen. Bovendien neemt het snurken met de jaren toe, zo toont ook recent onderzoek onomstotelijk aan. Op oudere leeftijd snurken meer mensen en is het snurkgeluid harder. Op volwassen leeftijd snurkt ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen elke nacht. Snurken ontstaat in de regel doordat spieren en weefsels van het halsgebied zich gedurende de slaap ontspannen. Daardoor ontstaat een vernauwing in de mond/keelholte waardoor de ingeademde lucht met een grotere snelheid wordt aangezogen. Dit veroorzaakt het lawaaierig meevibreren (snurken) van de zachte weefsels in de mond/keelholte, zoals het strottenklepje en de huig. Snurken kan naast relationele problemen ook zeer ernstige medische risico’s veroorzaken.

Wat helpt tegen snurken?

We geven u graag een aantal tips te geven om het snurken te verminderen. Zo is het bijvoorbeeld beter om geen alcohol te nuttigen voor het slapengaan. Bent u misschien wat te zwaar? Afvallen kan ook bijdragen aan het verminderen van uw snurkprobleem. Verder is het beter om niet op de rug te slapen, maar dat is vaak lastig  te voorkomen. U bent zich wanneer u slaapt immers  niet bewust van uw houding. Echt goede snurkoplossingen worden dan ook meestal gevonden in een anti-snurk-apparaat of -beugel op maat.

Snurkoplossing: anti-snurkbeugel

In onze praktijk werken wij graag met de Silensor, een anti-snurk-apparaat dat voor veel cliënten al zeer effectief is gebleken. Het zijn twee transparante plaatjes die op de boven- en onderkaak worden aangebracht. Door een slim systeem dat de plaatjes verbindt, wordt de onderkaak naar voren gebracht en gehouden, zodat de keelholte wijder wordt. Daardoor stroomt de ingeademde lucht minder hard naar binnen en neemt de vibratie van de zachte weefsels, veroorzakers van de snurkgeluiden, af. Het is één van de meest comfortabele snurkoplossingen omdat de onderkaak nog wel kan bewegen. Bovendien wordt de beugel door ons afgesteld op uw boven- en onderkaak.

Download de folder voor meer informatie: Silensor
Download ons artikel in het nationale vakblad: Silensor
Bekijk het artikel “Hulp bij ademnood tijdens uw slaap”: Artikel

De silensor anti-snurkbeugel, een van de meest effectieve snurkoplossingen
Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur