Het belang van goede tandbescherming

Bij sportongelukken raken heel vaak de tanden en kiezen beschadigd. Blijvend, want tanden en kiezen genezen niet, nooit, zonder littekens achter te laten. De tandprotheticus zal daarom veel moeite moeten doen om ze te herstellen. Hoeveel zorg hij daaraan ook besteedt, u blijft altijd met littekens zitten. Voor de rest van uw leven.

Waarom is een gebitsbeschermer nodig?

Het dragen van een gebitsbeschermer bij risicovolle sporten kan letsel aan het gebit en het zachte mondweefsel voorkomen. Daarnaast voorkomt u ook emotionele belasting en hoge kosten die letsel met zich meebrengt.

Aan welke eisen moet een gebitsbeschermer voldoen?

De gebitsbeschermer moet:

  • Goed vast zitten in de mond
  • Gemakkelijk in- en uitneembaar zijn
  • Niet storen bij ademhalen en praten
  • Geen kokhalsneigingen veroorzaken
  • Smaak- en reukloos zijn
  • Goed te reinigen zijn
  • Voldoende stevig zijn om bescherming te bieden.

Gebitsbeschermer noodzakelijk!

Een gebitsbeschermer beperkt en voorkomt vaak ernstig tandletsel. Hij moet dan wèl goed passen, van het juiste materiaal gemaakt en slagbrekend zijn.
In de sportwinkel kunt u kant-en-klare gebitsbeschermers kopen. Ze zijn goedkoop, maar passen slecht en bieden onvoldoende bescherming. Veel sporters hebben er een hekel aan, met tot gevolg dat deze dan misschien wel is aangeschaft maar niet wordt gedragen. Een goede gebitsbeschermer wordt door de tandprotheticus speciaal voor u op maat gemaakt. Daardoor past deze beschermer goed en beschermt hij de tanden en kiezen optimaal. Tijdens het sporten heeft u van een goede gebitsbeschermer geen enkele last.

Wat is de beste keuze?

Wij adviseren een individuele gebitsbeschermer. Deze wordt speciaal voor uw gebit gemaakt en zit daarom comfortabeler dan een standaard model. Daarnaast biedt een individuele gebitsbeschermer betere bescherming, doordat deze beter vast zit in de mond. Onze specialisten staan voor u klaar. Maak gemakkelijk een afspraak en we zien u graag in onze praktijk