In onze praktijk besteden we veel aandacht aan het aanmeten van uw gebitsprothese. Omdat ieder persoon uniek is wordt er individueel gezocht naar een passend behandelplan. Factoren die hierbij een rol spelen zijn vorm van het gelaat, kleur van de huid en ogen, mate waarin de kaak geslonken is en natuurlijk ook uw persoonlijke wensen. Bovendien wordt in onze praktijk (in tegenstelling tot het aanmeten van een kunstgebit bij de meeste tandartsen) alles zelf gemaakt. We kunnen uw wensen dus altijd met kortere lijntjes en beter doorvoeren. Het beoogde eindresultaat is voor ons niet alleen een fraaie gebitsprothese met een optimale kauwfunctie, maar een totaalbeeld met een goede uitstraling!

Het aanmeten van uw gebitsprothese wordt doorgaans in 6 sessies uitgevoerd. Dit kan afwijken als we kiezen voor een afwijkend behandelplan. Na het “happen” volgt er een afspraak om nogmaals een afdruk van de kaak te verkrijgen, ditmaal met een siliconen-materiaal wat uw kaaksituatie gedetailleerder weergeeft. Hierna gaan we in 2 sessies de beet bepalen. De manier waarop u dichtbijt wordt nauwkeurig vastgelegd alsmede de ruimte die er is om de tanden en kiezen op te stellen. Wij maken bij het vervaardigen van een gebitsprothese altijd gebruik van een zogenaamde fonetische en intra-orale beetbepaling, in combinatie met een face-bow registrering.

Tijdens de laatste beetbepaling-sessie worden ook de tanden en kiezen uitgezocht die we in uw pasprothese op gaan stellen. In de 5de sessie controleren we de vorige stappen en krijgt u een goed beeld van de esthetiek van de uiteindelijke gebitsprothese. Als u op dat moment tevreden bent over het uiterlijk van uw nieuwe prothese wordt deze omgezet in kunststof en plaatsen we de nieuwe gebitsprothese in de 6de sessie. Mocht het nog niet helemaal naar wens zijn in de passessie, worden er aanpassingen gedaan en opnieuw gepast. Uiteindelijk zijn wij pas tevreden als u dat ook bent!

Vanzelfsprekend zit een nacontrole ook bij onze service en adviseren we u jaarlijks een afspraak te maken om uw gebitsprothese te controleren op functionaliteit en pasvorm.