Doe het kunstgebit, in ieder geval de onderprothese, ’s nachts uit. Het inhouden van de prothese kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies, wat de mondgezondheid niet bevordert. Op den duur past het kunstgebit niet goed meer doordat er constant druk op het kaakbot wordt uitgeoefend. De kaak slinkt en er ontstaan irritaties.

Laat uw kunstgebit elk jaar of minstens om de twee jaar controleren door uw tandprotheticus. Met de jaren verandert het lichaam, uw gebitsprothese verandert niet mee. De tandprotheticus kan ervoor zorgen dat de pasvorm en het draagcomfort van uw kunstgebit zo lang mogelijk optimaal blijven. Laat uw gebitsprothese elk jaar controleren…

Masseer uw kaken onder de prothese regelmatig met een zachte borstel en een mondmassage gel of tandgel.
Borstel uw prothese dagelijks schoon boven een wasbak die gevuld is met water, of leg er een washandje of zachte mat in. Zo voorkomt u beschadigingen als uw prothese uit uw handen glipt. Bovendien is een gebitsbox ideaal om de prothese erin schoon te spoelen.

De levensduur, pasvorm en het uiterlijk van een kunstgebit worden negatief beïnvloed door het gebruik van agressieve, (chloor bevattende) reinigingsmiddelen (veelal in tabletten) en schurende producten. Gebruik daarom altijd biologische producten die geen schade aanrichten, zoals zeepmiddelen.

Henk Nouwens maakt gebruik van Ecosym, Implaclean en Fresh and Clean cleansing solution.

Als een nieuwe prothese geplaatst is, krijgt u van ons altijd een onderhoudssetje ECOSYM mee naar huis, samen met wat handige onderhoudstips. Deze onderhoudstips vindt u ook hier

ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL
Poetst u behalve uw gebitsprothese ook uw mond? Wellicht is het een goede tip om dit eens te proberen met een elektrische tandenborstel. Met name mensen met implantaten hebben iets meer onderhoud te plegen, een elektrische tandenborstel kan dan oplossing bieden.