Snurken leidt in veel gevallen tot relatieproblemen. Enerzijds is de snurker zich meestal niet bewust van het feit dat hij/zij snurkt. Eenmaal overtuigd door de partner, wordt de oplossing vaak gevonden in het meermaals wakker stoten van de snurker wat vaak resulteert in een gescheiden nachtrust. Goede snurkoplossingen worden meestal gevonden in een anti-snurk-apparaat op maat.

Méér dan 1,5 miljoen Nederlanders snurkt in meer of mindere mate. Snurken komt voor op alle leeftijden, bij mannen èn vrouwen en neemt toe met de jaren zo toont ook recent onderzoek onomstotelijk aan. Op oudere leeftijd snurken meer mensen en is het snurkgeluid harder. Op volwassen leeftijd snurkt ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen elke nacht. Snurken ontstaat in de regel doordat spieren en weefsels van het halsgebied zich gedurende de slaap ontspannen. Daardoor ontstaat een vernauwing in de mond/keelholte waardoor de ingeademde lucht met een grotere snelheid wordt aangezogen. Dit veroorzaakt het lawaaierig meevibreren (snurken) van de zachte weefsels in de mond/keelholte, zoals het strotteklepje en de huig. Snurken kan naast relationele problemen ook zeer ernstige medische risico’s veroorzaken.

Snurkoplossingen op maat

In onze praktijk werken wij graag met de Silensor, een anti-snurk-apparaat dat voor veel cliënten al zeer effectief is gebleken. Het zijn twee transparante plaatjes die op de boven- en onderkaak worden aangebracht. Door een slim systeem dat de plaatjes verbindt, wordt de onderkaak naar voren gebracht en gehouden, zodat de keelholte wijder wordt. Daardoor stroomt de ingeademde lucht minder hard naar binnen, waardoor de vibratie van de zachte weefsels, de veroorzaker van de snurkgeluiden, afneemt. Het is een comfortabele oplossing omdat de onderkaak nog wel kan bewegen. Bovendien wordt de beugel door ons afgesteld op uw boven- en onderkaak.

Download de folder voor meer informatie: Silensor
Download ons artikel in het nationale vakblad: Silensor
Bekijk het artikel “Hulp bij ademnood tijdens uw slaap”: Artikel