Snurken leidt in veel gevallen tot relatieproblemen. In eerste instantie is de snurker zich vaak niet bewust van het feit dat hij/zij snurkt, en dat er over snurkoplossingen nagedacht moet worden. Eenmaal overtuigd door de partner, dan wordt de oplossing vaak gevonden in het meermaals wakker stoten van de snurker, wat vaak resulteert in een gebroken nachtrust.

Wat helpt tegen snurken

Natuurlijk zijn er zeker een aantal tips te geven om het snurken te verminderen. Zo is het bijvoorbeeld beter om geen alcohol te nuttigen voor het slapengaan. Bent u misschien wat te zwaar? Afvallen kan dan ook bijdragen aan het verminderen van uw snurkprobleem. Verder is het beter om niet op de rug te slapen, maar dat kan lastig zijn om te voorkomen, wanneer u slaapt en u zich niet bewust bent van uw houding. Echt goede snurkoplossingen worden dan ook meestal gevonden in een anti-snurk-apparaat op maat.

Wat is snurken?

Méér dan 1,5 miljoen Nederlanders snurkt in meer of mindere mate. Snurken komt voor op alle leeftijden, bij mannen èn vrouwen en neemt toe met de jaren zo toont ook recent onderzoek onomstotelijk aan. Op oudere leeftijd snurken meer mensen en is het snurkgeluid harder. Op volwassen leeftijd snurkt ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen elke nacht. Snurken ontstaat in de regel doordat spieren en weefsels van het halsgebied zich gedurende de slaap ontspannen. Daardoor ontstaat een vernauwing in de mond/keelholte waardoor de ingeademde lucht met een grotere snelheid wordt aangezogen. Dit veroorzaakt het lawaaierig meevibreren (snurken) van de zachte weefsels in de mond/keelholte, zoals het strotteklepje en de huig. Snurken kan naast relationele problemen ook zeer ernstige medische risico’s veroorzaken.

Snurkoplossing: anti snurk beugel

In onze praktijk werken wij graag met de Silensor, een anti-snurk-apparaat dat voor veel cliënten al zeer effectief is gebleken. Het zijn twee transparante plaatjes die op de boven- en onderkaak worden aangebracht. Door een slim systeem dat de plaatjes verbindt, wordt de onderkaak naar voren gebracht en gehouden, zodat de keelholte wijder wordt. Daardoor stroomt de ingeademde lucht minder hard naar binnen, waardoor de vibratie van de zachte weefsels, de veroorzaker van de snurkgeluiden, afneemt. Het is een comfortabele oplossing omdat de onderkaak nog wel kan bewegen. Bovendien wordt de beugel door ons afgesteld op uw boven- en onderkaak.

Download de folder voor meer informatie: Silensor
Download ons artikel in het nationale vakblad: Silensor
Bekijk het artikel “Hulp bij ademnood tijdens uw slaap”: Artikel