Snurkt u veel tijdens uw slaap? Wordt u door het gesnurk wakker of krijgt u te weinig zuurstof tijdens uw slaap? Tand Praktijk Henk Nouwens kan u hiermee helpen! Zo kunnen wij u voorzien van een anti snurk apparaat, oftewel een silensor. De silensor zorgt ervoor dat uw ademhaling tijdens uw slaap geleidelijk gaat, net als overdag.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over een anti snurk apparaat of wilt u er simpelweg meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op! Bel naar 073-5942671 of stuur een mail naar info@henknouwens.nl. U kunt ons vinden op de Verlengde Hoofdstraat 15 te Sint-Michielsgestel. Loop vrijblijvend even binnen en onze assistent staat u graag te woord.

De Silensor, wat doet deze precies?

De Silensor (anti-snurk-apparaat) bestaat uit twee transparante plaatjes, een voor de bovenkaak, en een voor de onderkaak. De onderkaak wordt door 2 verbindingsdelen die de plaatjes verbinden naar voren gebracht. Hierdoor zorgt de Silensor voor een verwijding van de keelholte. De snelheid van de ingeademde lucht neemt af en daarmee dus ook het lawaaierige vibreren van de zachte weefsels. De Silensor laat bewegingen van de onderkaak toe, maar het dalen en achterover zakken is niet meer mogelijk. Deze functie maakt van de Silensor een comfortabel en tegelijkertijd een doeltreffend anti-snurkapparaat. Klinische tests hebben uitgewezen, dat het naar voren plaatsen van de onderkaak het snurken bij meer dan 80 % van de patiënten verminderd.

In welke situaties is dit anti snurk apparaat geschikt ?

Omdat in bijna alle gevallen het snurken wordt veroorzaakt door een vernauwing van de luchtwegen, is een goed resultaat met de Silensor te verwachten. Ook als de neus ademhaling bemoeilijkt of zelfs onmogelijk wordt door bv. poliepen, sluit dit het gebruik van de Silensor in geen geval uit. De elegante uitvoering verhinderd de mondademhaling niet.

Toch zijn er uitzonderingen:

Belangrijke zwaarlijvigheid of zwaar alcoholgebruik beperken de functie van de apparaat. Een goed resultaat van de behandeling is hierbij twijfelachtig. In een tandloze mond kan de Silensor niet worden bevestigd. De tandarts moet in dat geval oordelen of het restgebit voldoende houvast biedt.

Slaapapneu (OSA) is iets aparts:

De ernst van deze ziekte wordt bepaald volgens de Apneu-index. Een waarde tot 5 geldt als normale, 6 tot 20 als middelzware en daarboven als zware slaapapneu. Deze index kan enkel in een slaapcentrum worden vastgesteld. Bij twijfel aangaande de ernst van de aandoening is het raadzaam zo’n onderzoek te ondergaan. Eens de slaapapneu bepaald, moet, met het oog op onderschatte ziekte, de werkzaamheid van de Silensor in een slaapcentrum beoordeeld worden.

Tips bij het dragen van het anti-snurk-apparaat:

Bij het plaatsen van de Silensor wordt meestal een lichte spanning waargenomen, die echter snel verdwijnt. Ook het ochtendgevoel,dat de tanden niet meer goed op elkaar passen, verdwijnt zeer snel. Dit laatste ontstaat door invloeiend lymphevocht via de licht geopende kaakgewrichtspleet. Deze vloeistof wordt in enkele minuten geresorbeerd.

Samenvattend…

Snurken of slaapapneu kunnen uw nachtrust erg belemmeren waardoor u last kunt krijgen van de onderstaande onaangenaamheden. Een anti-snurk apparaat kan hierin wellicht helpen.

Waarom zou u een anti-snurk apparaat kiezen:

Het apparaat kan een aantal voordelen met zich mee brengen. Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Ook met een anti-snurk apparaat kunt u lekker in bed liggen. Het apparaat wordt speciaal op uw mond afgesteld:

 • Precieze comfortabele pasvorm
 • Verstelbaar
 • Staat u toe uw mond verticaal en zijdelinks te bewegen
 • Effectief voor mensen die veel door hun mond ademen
 • Klein en gemakkelijk

Wat zijn de effecten van slaap apneu?

 • Vermoeidheid overdag
 • Concentratieverlies
 • Snelle geïrriteerdheid
 • Verhoging van risico op ongelukken
 • Verhoging van risico op een hartaanval
 • Verhoging van risico hoge bloeddruk
 • Verhoogde kans van klachten die met het hart te maken hebben

Snurken kan een indicatie zijn van slaap apneu. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en onze specialisten staan u graag te woord.